Práca s Metódou Octo Codes je naozaj fascinujúca. Chápete to, že aj ako varíme a upratujeme vypovedá o tom, aký sme štýl. Rada by som vám predstavila typické jangové varenie 🙂
Pozriem do chladničky a tam 1 cuketa, uhorka, 1 vajíčko. V kuchynskej linke však čo to ešte nájdem. Rôzne druhy múk, koreniny, bylinky, soľ. A tak vzniká obed.
Rada sa s vami o tento recept podelím, lebo práve je obdobie cuket a verím, že vám príde vhod niečo nové vyskúšať.
Potrebujeme:
1 stredná cuketa
hrachová múka (kúpiš ju v bio obchodoch), príp. ryžová
soľ, čierne korenie, bylinky
1 vajíčko
olej na vyprážanie
môžeš, ale ak nepoznáš nič sa nedeje – mycovegie (to používam ako zahusťovadlo, je to zmes bylín, kúpiť sa dá u mňa :-))
Postup:
Očistíš a nastrúhaš cuketu, ja samozrejme na tom väčšom, kto by riešil to najjemnejšie 🙂 Osolím, nechám pustiť vodu, vyžmýkam. Pridám korenie, bylinky, dala som aj troška muškátového orecha, aj bieleho korenia, hrachovú múku (podľa potreby) a 1 vajíčko. Ja teda pridávam aj mycovegie, je mega zdravé a super zahusťuje, ale keď nemáš, dáš viac múky. Zamiešam si a vyprážam placky. Výborná chuť ako zemiakové, ale boli pre mňa omnoho ľahšie na trávenie. Dajú sa určite upiecť aj v rúre, ale zase ja to chcem mať rýchlo:-)
Ja keď varím, je to spôsobom, že čo ma práve napadne. Nepoužívam recepty a nevážim si potraviny, ktoré tam dávam. Robím to z čo najmenej druhov potravín. Rebelky celkovo majú najradšej jednoduché jedlá. Viem, že ak to čítate jinové ženy, najmä romantické a elegantné, budete mať s tým troška problém :-))) Ale to nevadí, my sa chápeme všetky.
Takže jedna z indícií jangový žien a tiež avantgárd, varíme tak, aby to bolo do pol hodky uvarené a najlepšie aj zjedené 🙂
Tak šup vyskúšať nový recept a sledujte svoje mailové schránky, lebo už „pečiem“ nové veci pre vás a čoskoro vás budem informovať, kde sa môžeme spolu stretnúť.
Dovtedy, ak si ešte nečítala EKNIHU “ Objav svoj štýl alebo Ameriku“, tak je najideálnejší čas.
Nájdeš ju TU
Krásne letné dni
s láskou Aďka
ps) Pridaj sa k nám na FB